+373 22 27-84-05 | +373 67 27-84-05

TUR EXCURSIONAL - LEGENDELE OLIMPULUI !!!

TUR EXCURSIONAL - LEGENDELE OLIMPULUI !!!

Grecia, Halkidiki-Kassandra

Plecare: fiecare sîmbătă din 12.05.2018 – 07.10.2018 7 zile EXCURSIONALE: (Chișinău - Halkidiki - Thessaloniki - Vergina - Kastoria - Meteora - Delphi - Argolida - Atena - Halkidiki - Chișinău).

TUR EXCURSIONAL - LEGENDELE OLIMPULUI !!!

Descoperiți Enigmele GRECIEI Antice!!!

Plecare: fiecare sîmbătă din 12.05.2018 – 07.10.2018

7 zile EXCURSIONALE: (Chișinău - Halkidiki - Thessaloniki - Vergina - Kastoria - Meteora - Delphi -

Argolida - Atena - Halkidiki - Chișinău). 

Pe tot parcursul excursiei veți fi insoțiți de un ghid profesionist.

Programul Turului:

1-a zi - Ora 07:00 - Plecare din Chișinău

2-a zi - Sosire pe peninsula Halkidiki. Cazare la hotel. Odihnă pe malul mării Egee.

3-a zi - Mic dejun. Pornire de la hotel. Tur excursional al orașului Thessaloniki – capitala Greciei de Nord, fondată de către regele macedonian Kassandr, în anul 315 Î.C. Este orașul care mai poartă numele de Poarta de Aur a Creștinității, orașul în care a ținut predici sf. Pavel. Acest oraș se bazează pe trei perioade istorice: elenistică, romană și bizantină. În timpul turului veți vizita Arca de Triumf, turnul rotund – Rotonda, Biserica Sf. Dimitrie – patronul ceresc al Salonicului, Turnul Alb – simbolul orașului, monumentul lui

Alexandru Macedon, și cetatea. Veți ajunge în centrul orașului antic – Agora, unde înainte era piața principală a orașului. În încheierea vizitei noastre vom merge pentru vederea panoramică a orașului Salonik.

După aceasta, urmează transferul spre prima capitală a regatului macedonian – Eges (Vergina), vizitarea unui muzeu unic, care prezintă exponate valoroase ale dinastiei regale macedoniene, inclusiv mormîntul cu rămășițele lui Filip al II-lea, tatăl lui Alexandru cel Mare. 

Transfer spre orașul Kastoria. Cazare la hotel. 

Cina în tavernă tradițională grecească (inclusă in preț).

4-a zi - Mic dejun. Vizită la Biserica Panagia Mavriotissa din sec. al XI-lea, situată pe malul lacului montan – Orestiada. Vom merge la una dintre renumitele fabrici de blănuri din Kastoria, unde ne vom familiariza cu tehnologiile de croitorie ale produselor din blană. 

Transfer spre Kalambaka - oraș situat la marginea de vest a câmpiei Thessalia. Ulterior, vom ajunge la Sfintele Mănăstiri Meteora (plutitoare în nori) – cu acces la două dintre mănăstirile funcționale. Meteora este considerat unul dintre punctele turistice cele mai pitorești din tezaurul natural si istoric al Greciei. Vom vizita atelierul de pictură a icoanelor și vom avea posbilitatea de a procura suvenire bizantine. Cazare la hotel.

5-a zi - Mic dejun. Transfer spre Delphi – Muntele Parnassus. Delphi – faimosul templu al lui Apollo, este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Greciei. Vom vizita Templul lui Apollo cu celebrul oracol din Delphi

– un prezicător al sorții, unul dintre cele mai mistice locuri ale Greciei, de asemenea vom vizita Sanctuarul lui Apollo, Trezoreria Atenienilor, teatrul antic și stadionul. În acest loc enigmaticul Oracol Pythia a prezis soarta zeului Apollo. Regiunea Delphi se mai slăvește prin celebrul Izvor Castalian. Potrivit legendei, apa are proprietăți de întinerire. Vom mai vizita complexul arheologic Delphi, Muzeul Arheologic, unde se află celebra statuie Charioteer (persoana care conducea carul și participa la curse) (статуя Возничего), confecționată din bronz cu înălțimea de 1.80m. 

Transfer spre orașul Loutraki, cunoscut în toată lumea prin stațiunile sale balneo - termale. Odihnă pe malul Golfului Corinth, construit artificial în anii 1881 - 1893, cu lungimea de 6,3 km, care leagă Golful

Corinth, din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee.  Cazare la hotel.

6-a zi - Mic dejun. Transfer spre Argolida. Legendara Argolida reprezintă cel mai vechi centru al civilizației din Grecia și toată Europa, atrage persoanele pasionate de mitologie, arheologie și istorie a culturii Miceniene. Capitala, orașul Micene, unul dintre cele mai importante centre ale civilizației grecești, care domina marea parte din Grecia de sud. 

Vom vizita ruinele Micenului antic. Ne vom opri la faimosul Canal Corinth.  Transfer spre Atena – capitala Greciei. Cazare la hotel. 

Seara vom efectua turul centrului istoric al orașului Atena. Vizităm metropolitana recent construită, Piața Syntagma, clădirea Parlamentului, vom urmări schimbul de tur al gărzii de onoare. 

Vom savura ambianța Grădinei Naționale cunoscută şi sub numele de Grădina Regală, o oază de linişte in centrul Atenei. La indemnul Reginei Amalia și a Regelui Otton, in 1838, a fost incepută construcţia grădinii, care a fost finalizată in anul 1840. Pentru aceasta, grădinarul, de origine germană Schmidt, a importat peste 500 de specii de plante şi mai multe varietăţi de animale. 

Vom vizita Sanctuarul lui Zeus, cel mai mare templu al Greciei, astăzi aflat în ruine, dedicat lui Zeus - regele Olympului, amplasat pe bulevardul Amalias. 

Vom urca pe AREOPAG - un deal cu inaltimea de 115 metri, situat nu departe de ACROPOL, locul de intrunire al Consiliului Areopagului, ca prima curte suprema si for legislativ al Atenei. Potrivit mitologiei grecesti, Ares (zeul razboiului) a fost condamnat aici de catre zei pentru ca l-a ucis pe Alirrothios, fiul lui Poseidon. 

De aici, se deschid impresionantele vederi ale Atenei de noapte. Apoi ne vom plimba pe străzile cartierului

Plaka, denumit de literatura greacă ,,Cartierul Zeilor”, unul dintre cele mai vechi și atractive cartiere ale Atenei. Totodată, vom trăi din ospitalitatea tavernelor și sunetul muzicii naționale la poalele mărețului

ACROPOL. 

Revenire la hotel.

7-a zi - Mic dejun. 

Ziua va incepe cu turul Atenei, cu o vizită la faimosul ACROPOL, a cărui simetrie și armonie a coloanelor albe ale Parthenonului pot fi zărite din orice punct al orașului. 

Pe final, vom vizita muzeul Acropole din Atena, ce prezintă obiectele descoperite în urma săpăturilor arheologice în această zonă. Fondat in 2003 și deschis pentru accesul publicului în 2009, cu o suprafață de 25 000 m2, cu aproximativ 4000 de exponate. 

Transfer spre peninsula Halkidiki. Pe drum ne vom opri în Termopile, la obeliscul celor 300 de Spartani și al Regelui Leonidas. 

Transfer pe peninsula Halkidiki. Cazare la hotel.

NOTĂ:

Turul «Legendele Olimpului odihnă (ziua a 8-a)» prevede cazare cu plată, pe peninsula Halkidiki (regiunile Haniotis, Kriopigi, Possidi, Pefkohori). 

De asemenea, transferul către hotelul solicitat este cu plată adițională - 10 eur/pers. 

Copiii pînă la 12 ani - gratis.

8-a zi Mic dejun. Zi liberă. Odihnă pe malul mării Egee.

9-a zi Mic dejun. Plecare spre Chișinău. 10-a zi Sosire în Chișinău.

 

Pretul 

 

Camera DBL

 

Camera TRPL

 

Camera SNGL

 

Copil de la 2 pina la 12 ani

 

Aditional pentru НВ

Pentru 1 pers, ВВ

275 €

265 €

340 €

207 €

80 €

Prețul include:

 • transferuri conform programului
 • cazare în hotel de categorie 3*
 • ghid excursional pe durata turului
 • alimentare conform programului (mic dejun)
 • cină în stil tradițional într-o tavernă grecească (1 seară)
 • transport Chișinău – Сhalkidiki – Chișinău (autocar)

 

Adițional se achită:

 

 • viza – în caz de necesitate
 • asigurarea medicală
 • biletele de intrare la muzee
 • băuturile în timpul cinei

 

IMPORTANT:

 

 • locurile din autocar sunt repartizate după principiul “primul sosit – primul deservit”
 • ocuparea locurilor în autocar se face conform biletelor de îmbarcare
 • agenția își rezervă dreptul de a modifica nesubstanțial programul sau excursiile din tur
 • turistul poartă răspundere financiară pentru deteriorarea obiectelor din hotel sau autocar ü în autocar nu se oferă băuturi fierbinți
 • pe durata întregului transfer se vor efectua staționări la fiecare 3 – 3.5 ore, în timpul cărora veți putea procura băuturi fierbinți, gustări etc. 
Ai nevoie de asistenta?

Suntem la dispozitia dumneavoastra

+373 22 27-84-05

+373 67 27-84-05

+373 69 46-09-38

info@travelmark.md