Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/travelmark/public_html/inc/init.inc.php on line 17 Din 1 iulie 2017, românii vor primi tichete electronice de vacanță de valoarea unui salariu minim.
+373 22 27-84-05 | +373 67 27-84-05

Din 1 iulie 2017, românii vor primi tichete electronice de vacanță de valoarea unui salariu minim.Din 1 iulie 2017, românii vor primi tichete electronice de vacanță de valoarea unui salariu minim.

Din 1 iulie 2017, românii vor primi tichete electronice de vacanță de valoarea unui salariu minim pe economie pe care le pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul Turismului, Mircea Dobre.

„Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a declarat Mircea Dobre.

Ministrul Turismului a amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget.

Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, cele de vacanță vor fi electronice.

„Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie”, a mai precizat Mircea Dobre.

Ministrul Turismului este de părere că, pe termen mediu și lung, aceste tichete vor fi un câștig inclusiv pentru bugetul statului. 

Potrivit legislației actuale, salariații din mediul privat și cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul românesc. Voucherele sunt suportate integral de angajator, iar sumele sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.