+373 22 27-84-05 | +373 67 27-84-05

Cele mai frumoase locuri de vizitat iarna, în RomâniaCele mai frumoase locuri de vizitat iarna, în România

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania iarna este Pestera Muierilor. Faptul ca iarna este mult mai putin aglomerata dar si faptul ca este la fel de frumoasa ca in timpul verii dar mai calda sunt doua din motivele care fac acest loc unul bun de vizitat in anotimpul rece. Pestera Muierilor este situata langa Baia de fier. Monument al naturii, pestera contine o serie de formatiuni: stalagmite, stalactite, relief carstic, Cascada Impietrita, Sala Turcului, un Mos Craciun, o biserica, etc.
Palatul Ghica este o constructie din Bucuresti in Parcul Plumbuita, a domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, in stil neoclasic. Baza constructiei a fost pusa de arhitectul  Xavier Villacrosse. Este un adevarat palat cu gradina si curte frumos amenjate, unde mobilerul din lemn masiv este imposibil sa nu iti capteze privirea. Aici se afla se afla si restaurantul Ghica, o locatie ideala pentru a va feri de frig si a lua masa la focul unui semineu. Delicatesele culinare va vor incanta cu siguranta.

 
Balea Lac si Hotel de Gheata - Hotelul este un mare iglu construit din cuburi de gheata din lacul Balea.

 


 


Prima incapere este restaurantul a carui mobilier este desigur din gheata. Fiecare dintre camere are in fata un paznic din gheata si mobilier sculptat in gheata.

 


 


Paturile sunt acoperite de paturi groase, blanuri si perne. O adevarata experienta pentru toti cei care ajung aici.

 


 


Ceea ce mai puteti vizita aici este Biserica de Gheata unde daca aveti noroc veti putea lua parte si la o slujba.

 


 
Sibiu - Localizat in Transilvania, Sibiul are o multime de locuri de vizitat iarna. Sa nu mai vorbim de statiunea Paltinis deschisa pentru adeptii sporturilor de iarna. Puteti sa va plimbati prin Muzeul Astra care este de o frumusete rara. In fiecare an sunt organizate targuri de iarna, de Craciun si alte evenimente cum ar fi piese de teatru, expozitii de iarna etc. Sibiul este fermecator indiferent de anotimp.

 


 
Poiana Brasov - Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania iarna dar si una dintre cele mai renumite statiuni turistice din intreaga tara. Locatie ideala pentru a fi vizitata pe parcursul iernii, dispunand de  12 partii de schii, cu diferite grade de dificultate. Peisajul este unul magnific mai ales in timpul iernii.

 


 
Castelul Bran este celebru si peste hotare datorita renumitului personaj Dracula. Este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania putand fi vizitat si iarna. In ceea ce privesc distractiile in mini parcul de distractii din Bran exista un patinoar plus partia de ski de la Zanoaga aflata la o distanta de 3km de Bran.

 


 


Pasul Tihuta se afla si el printre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania iarna. Peisajul este unul magnific, iar Hotelul Dracula imbie turistii sa guste bucatele traditionale romanesti ale restaurantului. Pe langa farmecul privelistii, exista si o partie de schii de o lungime de 1200 de metri cu telescaun.

 


 


 


 
Pestera Scarisoara este renumita in intreaga Romanie si nu numai. Pestera Scarisoara are o lungime de 750 de m si o adancime de 110 m. Este de preferat ca aceastea sa fie vizitata in ultimele luni ale iernii, atunci cand formatiunile din gheata sunt cele mai frumoase, pe parcursul verii acestea topindu-se intr-o oarecare masura.

 
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania iarna, tara noastra avand o multime de atractii turistice.

Sursa: ziarulring.ro